England och Italien för tufft för Neymar

Allt tyder på att den brasilianska supertalangen Neymar trots allt stannar i Santos även nästa säsong. Varken Chelsea, Manchester City, Real Madrid eller någon annan klubb har lyckats övertyga den brasilianska klubben om att släppa sin dyrgrip

Legenden Pelé tycker att Neymar gör rätt som stannar i hemlandet, så att han i lugn och ro kan utvecklas till en verklig världsstjärna.

– Han kan bli en fantastisk spelare, som Messi och Ronaldo, utan tvekan. Men jag tror att det är lite komplicerat för honom att flytta till en klubb i Italien eller England för tillfället. Markeringen är otroligt tuff där, sade Pelé till reportrar i London.

– Han skulle tycka att det var ganska svårt eftersom han fortfarande är ung. Spelet är väldigt fysiskt i England och Italien. Han kanske skule passa bättre i Holland, Frankrike eller till och med i Spanien.

Pelé själv spenderade nästan hela sin aktiva, framgångsrika, karriär i Santos.

– Jag tror att det blir väldigt svårt att behålla honom i Brasilien. Santos är mitt lag och han började där med oss. Jag hoppas att han stannar där till VM 2014 men det blir lite svårt att behålla honom.