Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 nov, 2012

Det är som en cupfinal

15.00 på lördagseftermiddagen sparkar Romderbyt igång och precis som vanligt är spänningen stor inför det prestigefyllda mötet.

– Det är en speciell match, som en cupfinal. Spänningen kommer att fortsätta stiga ända fram till avspark men det är härligt att vara här och leda ett lag genom en sådan här match, sa Petkovic på en presskonferens inför matchen.

Mitt i all hysteri kring matchen manar Petkovic till lugn och menar att hans spelare måste se det som en helt vanlig match.

– Hur man vinner derbyt? Genom att spela på Lazios sätt. Jag vill att spelarna ska behålla lugnet och komma ihåg att det här är fotboll, för i slutändan måste vi njuta av att spela och underhålla fansen också. Vi vill vinna övertygande.

Petkovic njuter av att stå mitt i centrum av denna fotbollshändelse i Italien.

– Det är synd att vi inte kan gå ut före avsparken och bara njuta av atmosfären och se vad som händer på läktarna. Det är fantastiskt att vara del av en sådan här fotbollsfest.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar