Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 jun, 2011

Deschamps skulle vara ett bra val

AS Roma förväntas ersätta Vincenzo Montella som huvudtränare den här sommaren och Didier Deschamps växer mer och mer fram som en favorit att ta över på Olimpico.

– Jag kommer absolut att träffa Didier Deschamps snart. Vi har redan pratat flera gånger på telefon och det finns en vilja från hans sida att komma till Rom, säger Romas sportchef, Walter Sabbatini, till L’Equipe. Deschamps skulle vara ett bra val.

Men så låter det inte på Stade Vélodrome där president, Jean-Claude Dassier, gör allt för att behålla den forne stormittfältaren.

– Han skojar bara med reportrar. I dagsläget finns det ingenting som talar för att han inte är tränare i Marseille även nästa säsong. Didier älskar OM och staden och är dessutom ett proffs. Jag är övertygad om att han kommer att stanna, det kommer han att bekräfta inom de närmaste dagarna.

Enligt den forna storspelaren Luis Enrique, som är tränare för Barcelona B, har även han kontaktats av ledningen i Roma.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar