Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 aug, 2010

De var fysiskt bättre än vi

Rafael Benítez drar inte allt för stora växlar av 0-2-förlusten i Monaco igår kväll, utan inser att det italienska laget inte riktigt var på samma fysiska nivå som sina motståndare.

– I början spelade laget bra, men de kom in i matchen mer och mer och var farliga med sina kontringar innan de tog över kontrollen. Kanske att vårt lag inte var lika starkt som dem och vi spelade inte med rätt intensitet mot ett lag som var fysiskt starkare, sa Benítez efter sin första tävlingsmatch med Inter.

– Det är klart att vi behöver tid att få rätt mix. Vi måste hålla kvar vid vissa saker som laget har gjort tidigare och så måste vi ändra andra saker. Vanligtvis har du inte så mycket tid på dig att forma laget efter ett VM – vi vann den italienska Supercupen mot Roma men vi lyckades inte ikväll.

– De var väldigt starka i sina omställningar och det gjorde det svårt för vårt lag. Vi gjorde samma sak idag som mot Roma men skillnaden var att motståndarna spelade väldigt taktiskt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar