Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 nov, 2012

De kommer få se vad ett derby innebär

I eftermiddag är det återigen dags för ett nervpirrande Romderby mellan Lazio och Roma. Den här gången är mötet kanske extra intressant eftersom de båda lagen ligger precis intill varandra i tabellen.

Romas tränare Zdenek Zeman har tränat båda lagen och har någar minnesrika upplevelser från dessa prestigefyllda matcher.

– Det derbyt jag minns tydligast är mitt första med Lazio, vi förlorade med 3-0. Jag har varit lycklig i båda klubbarna men Roma har kanske lite mer passionerade fans, säger Zeman till Football-italia.net.

Zeman höjer också ett varningens finger åt sina egna spelare och menar att de yngre och mer oerfarna måste vara beredda på att derbyna ofta blir speciella matcher.

– De spelare som redan har varit med om det här kommer vara vana men de nya kommer att inse vad det betyder när de kliver in på planen.

Motståndarna Lazio kommer från en 3-0 seger mot Panathinaikos i Europa League och ser ut att vara i fin form. Zeman fick frågan om hur Roma ska stoppa Lazios skickliga offensiva spelare som bland andra Hernanes.

– Hur jag stoppar Hernanes? Jag förbereder mitt lag mot ett annat lag, inte mot individuella spelare. Jag känner inte Vladimir Petkovic (Lazios tränare) väl men han gör ett bra jobb med en välorganiserad spelstil som kan ställa till med problem för alla lag, konstaterar Zeman.

Till slut valde Zeman att skicka ett budskap till ultrassupportrarna på båda sidor.

– Jag förstår att det här är ett derby och att supportrarna älskar sina lag, så tillsammans kan vi göra det här till ett bra evenemang och visa upp bra fotboll. Till slut kommer det att visa sig vilket som är det bättre laget.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar