Därför valde Strootman Roma

Roma kan ha gjort en av sommarens klokaste värvningar i Serie A när den holländske mittfältaren Kevin Strootman hämtades från PSV Eindhoven. Innan 23-åringen köptes av Roma för €19 miljoner ryktades det om en flytt till flertalet storklubbar runt om i Europa, bland annat Romas ligakonkurrent Milan. Huvudpersonen själv säger dock i en intervju i Gazzetta dello Sport att det bara var Roma som gällde och att tränaren Rudi Garcia var en av sakerna som lockade med Rom-klubben.

– Jag visste inte mycket om den nye tränaren, men han är en av anledningarna till att jag är här. Jag pratade med honom några gånger innan flytten och jag gillade honom. Genom att berätta hur han ville att jag skulle spela fyllde han mig med entusiasm. Vi ger allt för honom och jag vill hjälpa honom. Jag hoppas kunna bli en ledargestalt i den här klubben.

– Det var ingen klubb som gjorde några seriösa närmanden förutom Roma. Jag frågade också Mark van Bommel (tidigare Milan) och Maarten Stekelenburg (tidigare Roma) om råd. Jag är glad över att vara här och tycker om klubbens projekt.

– Jag vet att de senaste två säsongerna inte gått så bra, men jag kan knappt vänta till det börjar igen. Vi hade redan en stark trupp, men nu har Maicon, Benatia och Gervinho gjort mig sällskap här.