Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 mar, 2014

Conte: Roma kan sporra oss

Från ifrågasatta har AS Roma klivit upp på tronen i Italien och är nu stora favoriter att ta hem hela Serie A. Laget har vunnit de tio inledande matcherna i serien – nytt Serie A-rekord.

– Roma håller på att åstadkomma någonting extraordinärt. Att vinna tio matcher i rad är inte lätt för något lag, inte ens de stora lagen från förr, säger Juventus tränare Antonio Conte.

– De har gjort det fantastiskt men det kommer samtidigt att sporra oss. Till skillnad från förra säsongen när vi ledde ligan hela vägen så får vi nu jaga.

Till helgen väntar Torino för AS Roma, Juventus stors rivaler från Turin.

– Jag är en Juventus-supporter och jag ser bara till vår egen match. Vi möter Parma på en arena som vi kryssat de senaste två säsongerna. De har Antonio Cassano som är en enorm talang. Han jagar en plats i landslaget och som han spelar nu kan han vara tillbaka i landslaget till VM: Han är en fara liksom Amauri, Jonathan Biabiany och Marco Parolo…

Inför returen mot Real Madrid i Champions League kommer Conte vara tvungen att rotera i laget för att hålla alla ben friska.

– Jag kommer att rotera men jag berättar inte hur.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar