Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 dec, 2011

Conte har kommit med en ny mentalitet

Juventus mittfältare Claudio Marchisio hyllar Antonio Contes inverkan på klubben. Den forne stormittfältaren har inneburit att Turin-klubben återigen är att räkna med i den italienska ligatoppen. 

– Conte har kommit med en ny mentalitet till klubben, säger Marchisio till Reuters. En av hans verkliga styrkor har varit att eliminera all rädsla som tyvärr hade tagit ett grepp om klubben efter år av dåliga resultat. 

Juventus avslutar året som delade serieledare med AC Milan och går nu en mycket spännande vår till mötes. 

– Chefen vet hur det är att vinna och han tar med sig en vinnarmentalitet till jobbet varje dag baserad på hårt arbete och hans egen karaktär. Jag tror att det nya systemet har hjälpt oss att få ut vår bästa kvalitet. 

Marchisio har själv blommat ut och är numera en av de verkliga nyckelfigurerna i Juventus.

– Jag har alltid sett mig själv som en central mittfältare med bra teknik och en stark motor. Chefens nya stil hjälper mig i mitt spel och jag har lyckats komma in bakom motståndarnas defensiva linjer. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar