Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 nov, 2011

Balotteli är redo att leda Italien

Mario Balotelli har varit i toppform hela hösten för Manchester City. I kölvattnet av ”Tevez-gate” har han på riktigt gjort anfallsplatsen till sin egen.

Det visade han inte minst i derbyt mot United när han låg bakom det mesta. Italiens förbundskapten, Prandelli, vill att Balotellis klubbform även ska komma fram i landslaget.

– Från början försökte jag spela honom ihop med Rossi och Cassano. Men nu är de skadade och Mario har en stor möjlighet att visa sina styrkor. Vi tror och hoppas mycket på honom, säger Prandelli till Rai Sport.

Cassano och Rossi är båda långtidsskadade. Det öppnade upp plats i det italienska anfallet och Udineses Antonio Di Natale var favorit att fylla den luckan.

Men Prandelli valde att inte plocka in storstjärnan i truppen.

– Det var inte nödvändigt för Di Natale att vara med i dessa matcher. Vi känner till hans styrkor väldigt väl och han har inget att bevisa.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar