Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Återförening i Neapel

Tillbaka, bättre sent än aldrig. Det är semestertider, och precis som ni varvar även jag ner en aning för att inte slita ut motorn i förtid. Inte för att jag gått speciellt många mil än, men sol och bad lockar ibland lite mer än den galna transfercirkus som i vanlig ordning tickar på, semester eller ej. Några inhopp här i bloggen ska jag ändå klara av, och jag hoppas att även ni orkar ta er tid att läsa.

Det har hänt en hel del under veckan. Jovetic till City. Cavani till PSG. Marquinhos till PSG. Strootman till Roma. Pizarro stannar i Fiorentina. Robinho förlänger (!) med Milan. Med mera.

Napoli fortsätter jaga spanjorer. Nu börjar det närma sig att Liverpools Pepe Reina flyttar till Neapel för att vakta buren efter att Julio Cesar krävt en för hög lön för Napolis smak. Affären kan bli klar inom en väldigt snar framtid. Det mesta talar för att det handlar om ett årslångt lån.

Milan fortsätter vara inaktiva på marknaden. Som brukligt vill Galliani vänta in de sista dagarna innan affärer görs klart, allt för att underlätta för den nya spelaren att komma in i laget så snabbt som möjligt… Keisuke Honda är i alla fall på väg in, frågan är bara när. Japanens entourage har i helgen intagit Moskva för att pressa CSKA att släppa sin stjärna redan nu. Det kan rent av bli så att japanens personliga sponsorer hjälper till med pengar för att en flytt till stora Milan ska färdigställas i sommar. Galliani har idag själv sagt att Honda enbart anländer nu i sommar om externa finansiärer (med andra ord sponsorerna) bidrar med pengar.

Maxi Lopez finns på radarn hos Premier League-klubben Norwich. Catania-spelaren är således en back up efter att Juventus Fabio Quagliarella ska ha tackat nej till det engelska laget. Vi förstår Fabio, gör vi inte?

Santos jagade länge Robinho, men brassens krav blev till slut för stora. Nu har den brasilianska klubben gjort klart med en annan brasseanfallare från Serie A. Det är Cagliari som sålt Thiago Ribeiro till Santos för en summa som tros ligga runt €3,5 miljoner. Vi får anta att Ribeiro inte krävde att hans personlige tränare skulle anställas av klubben.

Fiorentina ligger inte på latsidan. Nu sägs det att klubben kommit överens med Adem Ljajic om en förlängning av kontraktet till 2017. Dessutom tros Palermos Josip Ilicic vara på väg in på måndag eller tisdag för €9 miljoner. Klubben är också ute efter en mittfältare, och enligt rykten ska de visa starkt intresse för både Radja Nainggolan och Romas Daniele De Rossi. Scudetto? Champions League?

Nu är det klart. Juventus säljer succéköpet (hehe) Felipe Melo till Galatasaray, dit han varit utlånad. Priset landade på €3,75 miljoner.

Pepe Reina på väg in innebär att Morgan De Sanctis är på väg ut. Det har vi vetat länge, och det är alltså bara en tidsfråga innan De Sanctis blir klar för Roma. Ansedda Di Marzio tror att det offentliggörs i morgon. Känns lite sådär för båda lagen va?

I begynnelsen av denna sommars mercatoblogg fick ni bekanta er med ryktena kring Livornos brassestjärna Paulinho. Det var massa klubbar som jagade anfallaren, men nu är det officiellt att han förlänger med nykomlingarna från Toscana till och med 2017. Det är bra för Livornos Serie A-äventyr, det.

En annan nykomling, Hellas Verona, har gjort klart med Genoas Bosko Jankovic. Priset lär ha hamnat på €2,5 miljoner.

Nu är det slut på rykten och hög tid att ladda för nästa dag i den stekande öststatssolen. Vi stämmer av läget snart igen. A dopo!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar