Agenten: Varit i diskussioner med engelska klubbar

Etableringen i Serie A och en fast plats på det centrala mittfältet i svenska landslaget. Albin Ekdal har, som många svenskar misslyckats med de senaste åren, kämpat sig kvar i Italiens högstaliga och också imponerat. Enligt Ekdals agent fanns det många intressenter denna sommaren, främst från Premier League.

-Albin är öppen för en flytt till en ny klubb i Italien, Tyskland eller England. Tidigare har han haft anbud från flera tyska klubbar från Bundesliga 1 men valde att stanna i Cagliari, säger agenten Martin Klette och fortsätter.

-Nu i sommar har det mest varit diskussioner med engelska Premier League-klubbar.

Vilka klubbar det handlade om vill Klette ha osagt, men förhandlingar har varit igång, meddelar han. Och inte dementerar agenten precis att Ekdal är sugen på en flytt heller.

-Han trivs i klubben och skrev tidigare i år ett nytt avtal som gör honom till en av de bäst betalda spelarna i Cagliari. Samtidigt har han varit där i tre år nu…

Ekdal har bott i Italien sedan han kom till Juventus som 19-åring 2008. Resterande av tiden har han spenderat i klubbar som Siena, Bologna och för närvarande Cagliari.

25-åringen gjorde en gedigen insats mot Österrike i EM-kvalet på måndagen, vilket kanske några klubbar från just England kollade på?