Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 sep, 2014

Agenten: Varit i diskussioner med engelska klubbar

Etableringen i Serie A och en fast plats på det centrala mittfältet i svenska landslaget. Albin Ekdal har, som många svenskar misslyckats med de senaste åren, kämpat sig kvar i Italiens högstaliga och också imponerat. Enligt Ekdals agent fanns det många intressenter denna sommaren, främst från Premier League.

-Albin är öppen för en flytt till en ny klubb i Italien, Tyskland eller England. Tidigare har han haft anbud från flera tyska klubbar från Bundesliga 1 men valde att stanna i Cagliari, säger agenten Martin Klette och fortsätter.

-Nu i sommar har det mest varit diskussioner med engelska Premier League-klubbar.

Vilka klubbar det handlade om vill Klette ha osagt, men förhandlingar har varit igång, meddelar han. Och inte dementerar agenten precis att Ekdal är sugen på en flytt heller.

-Han trivs i klubben och skrev tidigare i år ett nytt avtal som gör honom till en av de bäst betalda spelarna i Cagliari. Samtidigt har han varit där i tre år nu…

Ekdal har bott i Italien sedan han kom till Juventus som 19-åring 2008. Resterande av tiden har han spenderat i klubbar som Siena, Bologna och för närvarande Cagliari.

25-åringen gjorde en gedigen insats mot Österrike i EM-kvalet på måndagen, vilket kanske några klubbar från just England kollade på?

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar