Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 mar, 2014

Villas-Boas tar sikte på titeln

Sedan succén med Porto har Andre Villas-Boas, som sågs som den nye José Mourinho, haft en tung tid i England. Han har haft misslyckade perioder i både Chelsea och Tottenham, där han fick sparken av den senare så sent som i december.

Nu har portugisen tagit klivet över till Ryssland och Zenit St. Petersburg. Idag börjar han sitt nya jobb efter att klubben igår åkte ur Champions League mot Borussia Dortmund under interimtränaren Sergei Semak. Villas Boas har nu planen klar för de resterande nio matcherna av säsongen.

– Det första steget är att vinna den ryska ligan. Det är huvudsaken just nu. Om vi vinner alla nio matcher kommer Zenit bli mästare. Mitt mål är att föra Zenit till toppen. Det är det jag vill göra.

Villas-Boas tydliggör att han inte behövde tveka när erbjudandet om att ta över Zenit uppstod.

– Ärligt talat hade jag inga tveksamheter kring beslutet eftersom Zenit är en välkänd klubb i Europa. De idéer som ledde till detta beslut passar mina idéer om hur jag vill att fotboll ska spelas. Det här är ett viktigt steg för mig som passar med mina idéer och min karriär.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar