Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 aug, 2014

Vidals tillstånd inte bekräftad – tränaren osäker

Manchester United håller igen sin strävan att göra klart med Arturo Vidal på grund av skadebekymmer, enligt Chiles förbundskapten Jorge Sampaoli.
Den 27-årige mittfältaren har varit föremål för spekulationer för flera klubbar under sommaren, främst till United. Med en knäskada rustade Vidal sig för att spela i VM i sommar, och hans förbundskapten tycker det är oroväckande över hur väl Serie A-spelaren har återhämtat sig från det problem som håller United tillbaka.

United vill ha Vidal, men tränaren har tvivel om hans skada. Han är ett bra exempelatt inte spela i de bästa av förutsättningar under VM i Brasilien, säger Jorge Sampaoli till chilenska El Mercurio.

Manchester United vill ha honom, men vad om håller fast hans flytt till England för 80 miljoner pund är Van Gaal, som är tveksam över hans tillstånd.

United-tränaren verkar endast ha knäskadade spelare på sin radar. Holländske Kevin Strootman är sedan mars knäskada och Van Gaal pratade förra veckan om att han kan flytta till tränarens nya klubb när han har återhämtat sig.

-Jag vet vad Strootman kan, men han är skadad i mer än sex månader. Det är inte lätt att säga hur han kommer tillbaka från skada, men vi får vänta och se, sa Van Gaal när ryktena började florera om spelarens framtid.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar