Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 sep, 2014

Uniteds rekordsommar – byter inte strategi

Truppen är värderad högst i Premier League efter sommarens enorma summor spenderat på att förstärka laget till denna säsong. Världsklassstjärnor har värvats in, vilket skapar en oro för framtida strategi. Men Manchester United betonar att Louis Van Gaal behåller klubbens tradition att satsa på spelare från den egna akademin enligt The Guardian.

Profiler som Mike Phelan och David Beckham höjde sina röster och kritiserade klubbens agerande på transfermarknaden. Danny Welbeck såldes och United värvade in Radamel Falcao som anfallsförstärkning. Welbeck, som spelat i klubben sedan han var 11 år, blev på deadline day klar för rivalen Arsenal vilket var det som fick Beckham och före detta assisterande tränaren Phelan att reagera.

Men detta ska inte vara ett nytt tillvägagångssätt av United menar klubben själv. Van Gaal sägs vara en stor beundrare av James Wilson som tagits upp till A-truppen från U18 permanent till denna säsong. Anfallaren som gjorde två mål i debuten för moderklubben är inte den enda unga spelaren som tränaren vill satsa på. Tyler Blackett och Jesse Lingard ska stå högt upp på listan av spelare som Van Gaal ska försöka etablera i A-laget. Blackett har startat de första matcherna i inledningen av säsongen, vilket inte kommer att bli de sista, åtminstone.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar