Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 feb, 2016

Stormöte på Emirates Stadium live stream

För ett år sedan låg Leicester sist i Premier League. Man lyckades genom sin ”great escape” säkra nytt kontrakt och Claudio Ranieri tog över vid rodret. Experterna var eniga om att Ranieri var den coach i Premier League som först skulle få lämna sitt jobb. De kunde inte ha haft mer fel.

Det som Leicester har åstadkommit under det senaste året saknar motstycke i fotbollsvärlden och man är nu helt osannolikt favorit(!) att ta hem ligan. Medan alla har väntat på att verkligheten ska hinna ifatt dem, har Mahrez, Vardy, Kanté och company, i vecka efter vecka, visat att skyhöga transfersummor och löner inte är den enda möjliga vägen till framgång.

Efter att helt rättvist ha besegrat Manchester City på bortaplan väntar nu en minst lika svår uppgift, Arsenal på Emirates Stadium. Arsenal som vacklat i de senaste matcherna hittade tillbaka till vinnande spår borta mot Bournemouth i förra helgen och helgens möte är otroligt viktigt för båda lagens titelaspirationer.

Oavsett hur matchen slutar kommer Leicester leda Premier League när domaren blåser av matchen. Oavsett hur ligan slutar har Leicester trollbundit en hel fotbollsvärld. Deras fans kommer fram till ligans avslut inte sluta drömma om det omöjliga – och varför skulle de göra det?

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar