Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 dec, 2015

Se Newcastle Liverpool live

Ett av Premier leagues klassikermöten där det brukar bjudas på många röda kort och hemmasegrar. Hur går det denna gång?Nästjumbon Newcastle vill börja klättra i tabellen medan det är exakt vad Liverpool har lyckats med på sistone och på sin sjätteplats har laget numera bara sex poäng upp till serieledningen. Men vi noterar först en annan intressant grej med det här mötet.

På de sju senaste mötena lagen emellan är det bara ett, fjolårsmötet på St James’ Park, där det inte har delats ut något rött kort. Det är i regel Newcastle som får spelare utvisade då det har skett i fem av de sex matcherna.

Newcastle har annars ett bra facit mot Liverpool på hemmaplan. Ifjol vann laget med 1–0 och laget har vunnit tre av de fem senaste, där Liverpool har en seger och den femte således slutade med kryss.

Med ett Newcastle som öppnat säsongen dåligt så är läget givetvis annorlunda den här gången och laget är med i botten även i hemmatabellen där det bara tagit sex poäng. Gästerna är å sin sida uppe i tolv på bortaplan, bland annat efter de senaste segrarna mot Chelsea och Manchester City.

Såväl Newcastle som Liverpool har en del spelare borta där hemmalaget saknar Jamal Lascelles, Massadido Haidara, Rolando Aarons och Tim Krul med flera. Skadeläget i Liverpool börjar ljusna, men laget saknar fortfarande Mamadou Sakho, Danny Ings och Joe Gomez, medan det finns frågetecken för viktiga Philippe Coutinho.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar