Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 dec, 2014

Scholes: City har bättre akademi än United

Mittfältslegendaren Paul Scholes tror att Manchester City har gått om Manchester United när det gäller att attrahera och utveckla unga spelare. Scholes, som var en av de spelare från Uniteds framgångsrika årskull, ”Class of ’92”, tillsammans med Gary Neville, David Beckham, Ryan Giggs och Nicky Butt, uttrycker sitt missnöje över klubbens nuvarande produktion av ungdomar.

Tidigare i veckan presenterade Manchester City sin nya 2 miljarder kronors satsning på klubbens akademi, vilket är väldigt positivt för deras ungdomars framtida utveckling. Även om City inte har varit bra på att få fram ”homegrown”-spelare till förstalaget, menar Scholes att den andra klubben i stan har sjunkit bakom sina ljusblåa grannar de senaste åren. Engelsmannen är orolig över Uniteds framtid.

-Det pratas om i Manchester att det är City som har den bättre akademin just nu. Att det är dem som får de bästa spelarna i det lokalområdet, säger Scholes.

Skador har gjort att ungdomar så som Paddy McNair och Tyler Blackett har fått chansen i a-laget. Men sannolikheten att de ska få etablerade karriärer i klubben är 40-åringen osäker på, tillade han när han skrev en krönika i tidningen Independent.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar