Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Rooney stannar

Wayne Rooney har varit på väg bort från Old Trafford under en tid, med Chelsea som det hetaste alternativet som ny destination. Idag tog dock Manchester United sin första titel under nye tränaren David Moyes när Wigan besegrades i Community Shield, och efter matchen förklarade Moyes hur läget ligger till gällande Rooney.

Moyes säger att Rooney kommer bli kvar i klubben och att de båda aldrig har bråkat eller haft problem med varandra. Dessutom förklarade han varför Rooney tränade med reservlaget tidigare i veckan. Enligt Moyes berodde detta enbart på att anfallaren var skadad och inte redo för fysisk kontakt.

Personen som tagit över rollen som klubbens störste anfallsstjärna var också den som avgjorde dagens match mot Wigan. Robin van Persie gjorde matchens båda mål, men redan innan matchen hann han med att ge sin syn på Rooney-affären. Holländaren sa att han ska övertyga Rooney att stanna i klubben, och att det troligtvis är vad engelsmannen själv också vill.

Transfersagan gällande 28-åringen är nog inte slut än på ett tag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar