Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Rodgers hoppas att Moses växer i Liverpool

24-årige Victor Moses lämnade Chelsea under den sista transferdagen i september och lånades ut till Liverpool. Efter en säsong med sporadiska framträdanden för London-klubben är han nu på plats på Anfield för att bli viktig igen.

– Om vi talar om den här sommaren så var det antagligen ganska oväntat för honom. Han är en spelare med erfarenhet som är 24 år och blev tillgänglig för oss. Det är en unik möjlighet för honom. Han lämnar en väldigt bra klubb som nått framgång men han kommer till en av de största klubbarna i världen, säger Brendan Rodgers inför kvällens match mot Swansea i Premier League.

– Det är inte många spelare som får den chansen och han kommer hit för att bevisa vad han går för.

Även om värvningen av Moses skedde i elfte timmen så var det inget förhastat beslut från Rodgers.

– Jag vet att han kommer att jobba på bra, han är en bra kille. Jag träffade honom första gången när han var 16 år och var nära att skriva på för Chelsea. Han kom till oss för att provträna när han var en ung spelare i Crystal Palace, säger Rodgers som då var tränare i Chelseas ungdomsled.

– Allt var upplagt för att han skulle komma till Chelsea men av någon anledning gick affären i stöpet och han stannade.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1705 Artiklar