Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 apr, 2011

För mycket press för någon i hans ålder

Som 21-åring tog Cesc Fàbregas över kaptsnebindeln i Arsenal. Idag, tre år senare, är det som att pressen och ansvaret tynger det spanska spelgeniet.

– Den här säsongen kanske har varit en för stor börda för Cesc, han sätter för mycket press på sig själv, säger Arsène Wenger enligt ESPN.

– Det är för mycket press för någon i hans ålder. Men han är kapten och van Persie är vice kapten och de sätter hård press på sig själva. Det är självförvållat. Men Cesc är en vinna, han vill vinna. Om det inte fungerar så blir han självklart frustrerad. 

Fàbregas har en tung säsong bakom sig med många skador och problem att hitta tillbaka till formen. Men hans frustration gäller inte vara sitt eget spel utan det faktum att Arsenal sannolikt går sin sjätte raka säsong utan att vinna en titel.

Spanjoren har tidigare kritiserat Wenger för hans transferpolicy – att bygga laget med unga förmågor. Det kan det nu bli ändring på. 

– Vi kommer helt klart att försöka värva in några erfarna spelare. Det var en av anledningarna till att jag tog in Lehmann. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1652 Artiklar