Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 23 apr, 2014

Mourinho kan ge upp ligan

Mourinho och hans Chelsea spelade igår den första matchen i Madrid i semifinalen av Champions League. Returen spelas nästa onsdag, en livsviktig match för den engelska klubben. Men Chelsea är också med i kampen om ligatiteln i England. London-klubben ligger för tillfället fem poäng bakom ledande Liverpool, med tre matcher kvar att spela.

I helgen, rättare sagt på söndag, möts Liverpool och Chelsea på Anfield i en match som till stora delar kan avgöra Premier League. Skulle Liverpool vinna den matchen har man i stort sett säkrat ligatiteln, och kanske är det så att Mourinho är villig att redan nu ge upp ligan.

Efter gårdagens match i Madrid sa Mourinho att han kan tänka sig att ställa upp med ett reservbetonat lag på söndag, eftersom han vill ha alla sina spelare friska och fräscha inför Champions League-returen nästa vecka. Den portugisiske tränaren är förbannad över att matchen inte flyttas till fredag eller lördag, för att öka den engelska klubbens chanser i Champions League.

– Vi representerar engelsk fotboll och är det enda engelska laget kvar ute i Europa. Spanien har fyra lag kvar och de ger dem alla möjligheter att nå framgång. Så jag vet vad jag skulle göra. Jag skulle spela de spelarna som inte kommer vara med nästa onsdag. Min högsta prioritet är Champions League. Men det är inte jag som är klubben, jag måste tala med dem först.

Skulle Chelsea ställa upp med ett försvagat lag i mötet med Liverpool skulle det också innebära att Manchester Citys chanser till ligasegern minskar drastiskt. City är för tillfället sex poäng bakom Liverpool, men har en match mindre spelad.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar