Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Kroenke ger Wenger sitt fulla stöd

Arsène Wenger har fått ta emot hård kritik de senaste åren för att han inte tycks ha kapaciteten att ta Arsenal till nya titlar. Säsong efter säsong har London-klubben gått lottlösa och på transfermarknaden har Wenger inte lyckats locka de stora namnen till Emirates Stadium.

Men Wenger har fortfarande fullt stöd från ledningen i Arsenal.

– Det finns ingen jag känner starkare för och jag tycker att han gör ett fantastiskt jobb, säger Arsenals majoritetsägare Stan Kroenke.

– Vi har varit väldigt stöttande och vi är stolta över honom, stolta över klubben och på sättet som klubben styrts.

Wenger är inne på sitt sista kontraktsår och de nya förhandlingarna ska bara precis ha inletts. Det mesta tyder på att fransmannen skriver på för ytterligare två år – Kroenke ser gärna att Wenger kliver in i sitt tredje decennium som Arsenal-manager.

– En enorm press ingår i jobbet men jag tycker att han har handskats bra med det. Samtidigt kommer vi alla till en punkt då vi måste bestämma oss för hur våra karriärer ska fortsätta.

Kroenke har siktet inställt på nya titlar.

– Ingenting skulle vara mer spännande än att vinna ligan. Jag blir inte yngre och det är verkligen någonting jag skulle villa uppnå. Jag har gjort det ett par gånger i USA och det var helt otroligt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar