Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Jovetic: Jag känner ingen press

Nya managern Manuel Pellegrini har inte sparat på krutet under försäsongen och har värvat in flera namnstarka spelare för att ta tillbaka ligatiteln till Etihad Stadium den här säsongen.

En av dem är Stevan Jovetic som många hoppas ska kunna fylla luckan efter Carlos Tévez, men forwarden själv känner ingen press.

– Jag känner ingen press. Jag vet hur bra spelare Tévez och Agüero är. De är fantastiska och allt jag kan göra är att göra mitt bästa. Att ersätta Tévez är en enorm uppgift och jag kommer att ge 100 procent för att fylla den kostymen, säger Jovetic till The Guardian inför premiären mot Newcastle på måndag.

Jovetic hoppas kunna följa i Andriy Shevchenkos fotspår och ser flytten till Manchester City som det stora steget.

– Jag kommer ihåg när jag såg honom i Dynamo Kiev när han gjorde tre mål mot Real Madrid. Efter det gick han till Milan där han gjorde enorm mycket mål och rörde sig bra. Jag älskade allt jag såg. Jag såg honom ofta på TV. När han sedan återvände till Milan på lån i slutet av hans karriär så fick jag chansen att möta honom och vi bytte tröjor. Jag har fortfarande hans tröja kvar.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar