Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

I Sunderland är det Di Canios regler som gäller

Lee Cattermole är äntligen tillbaka efter över ett halvårs skadehelvete. Men mittfältaren har tappat kaptensbindeln till John O’Shea under sin rehabiliteringstid och om det ska bli någon fortsatt framgång i Sunderland för den hårdföre 25-åringen så gäller det att rätta sig i ledet under Paolo Di Canio.

– Jag har aldrig haft några fördomar och han är tillbaka med oss nu. Jag behandlar honom som den viktigaste spelaren i truppen, säger Di Canio till The Gazette.

– Men han måste följa min regim, han måste hålla sig inom ramarna. Om han inte gör det så kan han inte stanna kvar.

Det ryktades intensivt om att Cattermole var på väg att lämna Sunderland under sommaren.

– Om han förstår det här – vilket han har gjort hittills – så är han mer än välkommen. Vi behöver en engelsk kille med den fantastiska energin och viljan. Men han måste anpassa sig till mina principer, annars gör man inget bra jobb. Det har jag varit väldigt tydlig med. Det är lätt för honom att känna entusiasm nu när han känner att han bli viktig för laget men jag vill se samma vilja även när jag inte tar ut honom. Allt beror på honom.

Matchen mot Arsenal i helgen kommer dock för tidigt för Cattermole som har en bit kvar till full matchform.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar