Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 mar, 2012

Gerrard är den perfekta ledaren

Englands interimtränare Stuart Pearce valde att ge kaptensbindeln till Scott Parker inför onsdagens landskamp mot Holland trots att Steven Gerrard var ett av de hetaste alternativen inför uttagningen. 

För Dirk Kuyt är valet oförståeligt. I holländarens ögon är Steven Gerrard det perfekta exemplet på en utmärkt ledare.

– I mina ögon är Stevie den bästa spelaren att leda det engelska landslaget. Han är en otrolig personlighet både på och utanför planen, säger Kuyt enligt Football365.  

– Självklart är det upp till Englands förbundskapgen att ta beslutet men i mina ögon är han det självklara valet. Han är en perfekt ledare för Liverpool och den perfekta ledaren för England också.

Inför stormatchen mot Arsenal imorgon hoppas Kuyt att Gerrard återhämtat sig. 

– Det var tufft för Stevie att spela 120 minuter plus straffar i söndagens final. Det var bra att han inte tog någon risk (mot Holland) med sin skada och förhoppningsvis tog han rätt beslut och klev av tidigt. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar