Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 apr, 2011

Förlusten i Ligacupen fick oss att tvivla

Arsène Wenger och hans Arsenal hade allt att spela för. Men några avgörande veckor förstörde drömmen om en titel för London-klubben. Fransmannen erkänner att finalförlusten i Ligacupen mot Birmingham blev ett för hårt slag.

– Jag tycker att laget har gjort allt de senaste två månaderna. Sedan förlusten i Ligacupen har allt gått emot oss, säger Wenger enligt Football365.

– När vi var kvar i alla turneringar så kämpade vi på bra. Jag känner bara att efter Ligacupen hade vi fortfarande perfekt attityd, men vi tappade tron på att vinna undermedvetet. Det är frustrerande eftersom du känner att det finns där och att du vill göra något åt det.

Finalförlusten i Ligacupen följdes av uttåg i Champions League och tappad mark i ligan. Men trots detta hade Arsenal 16 raka matcher utan förlust inför matchen mot Bolton på Reebok stadium förra helgen.

– Om du ser på all statistik så har vi aldrig varit så här nära. Se bara på de senaste veckorna, vi hade enkelt kunnat ta tre poäng mot Liverpool, Tottenham och Bolton. Istället fick vi med oss två poäng. Vi känner oss väldigt frustrerade eftersom vi känner att vi aldrig varit så här nära en ligatitel.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar