Folk förstår inte hur viktig Lampard är

Frank Lampard har visat vilken betydelse han har för Chelsea. Londonklubben gick på knäna under engelsmannens frånvaro och har nu fått ett ordentligt lyft i samband med hans comeback.

– När Frank Lampard var skadad behövde vi ge honom tid att komma tillbaka. Han är en så viktig spelare, säger klubbens assisterande manager, Michael Emenalo, till klubbens hemsida.

– Vad folk inte förstår är att Frank är vår bästa spelfördelare och hans statistik har varit fullständigt lysande de senaste säsongerna. 40 procent av alla mål vi gör kommer genom honom på något sätt. Han är dödlig i den sista tredjedelen, inte bara för hans förmåga att göra mål utan för hans framspelningar.

– Han skapar mycket och det är underbart att ha honom tillbaka. Positionen i 4-4-2 passar honom. Det gör att han tyglar sina offensiva löpningar lite eftersom han inte har samma stöd bakom sig. Vi har saknat honom och vi behöver spelare som han och Michael Essien, som kan göra misstag men komma tillbaka. Det är vad storspelare gör. De tar sig ur svåra situationer.

– Spelare av världsklass växer inte på träd och jag är inte förvånad att Frank kommit tillbaka och anpassat sig så snabbt.

Fyra mål har det blivit för Lampard de senaste sex matcherna.