Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 dec, 2010

Folk fokuserar på våra försvarsproblem

Arsène Wenger pekar på Arsenals fina bortaspel i ligan och kan inte förstå att folk säger att laget har defensiva problem. Ikväll gäller det bårde att leverera framåt och hålla tätt bakåt när Arsenal ska säkra avancemang hemma mot Partizan Belgrad.

– För oss är det enkelt: vi vill att Champions League ska vara ett viktigt mål för oss, vi vill vara med bland de 16 sista och för att vara det måste vi vinna. Vi har försatt oss själva i en knivig situation men vi har fortfarande allt i våra egna händer, säger Wenger inför matchen. 

– Folk fokuserar på våra defensiva problem men glöm inte att vi har bäst bortafacit i Premier League vilket gör oss ganska stabila. De senaste matcherna har vi fått lida för varje litet misstag i defensiven och så är det inte alltid.

Laurent Koscielny är tillbaka efter smällen mot huvudet i helgen. Däremot saknas Johan Djourou och Thomas Vermaelen i försvarslinjen.Cesc Fàbregas är borta tillsammans med Emmanuel Frimpong och Abou Diaby.

Partizan Belgrad har fem raka förluster i Champions League så här långt.

– Det är en stor ära att få spela mot Arsenal när så¨mycket står på spel för dem. Jag är ledsen för att vi redan är utslagna men ska fortfarande försöka att spela vårt bästa spel. Det här är en väldigt framgångsrik säsong för oss och vi villa avsluta bra i Champions League, säger tränare Aleksander Stanojevic inför matchen.

– Vi har spelat bra i några matcher och mot Braga var vi det bättre laget. Vi behöver rutin i Champions League och spela svåra matcher. Vi hoppas att vi kan behålla koncentrationen och ta vår första poäng.

Gästerna saknar högerbacken Aleksandar Miljkovic och Ivan Stevanovic.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar