Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 okt, 2011

Får inte glömma att vi är United

Aldrig tidigare har ett derby mellan Manchester United och Manchester City varit så ovisst. City har tagit enorma kliv den här säsongen och leder Premier League efter åtta omgångar och har bara tappat två poäng så här långt. 

Portugisen Nani är medveten om att Roberto Mancini har gjort City till ett mycket starkt lag, men att de skulle vara favoriter på Old Trafford är lite väl mycket sagt.

– City har ett fantastiskt lag med fantastiska spelare för tillfället. De spelar riktigt bra fotboll och det kommer att bli väldigt svårt att besegra dem, säger Nani inför söndagens jättematch.

– Men vi ska inte glömma: Vi är United. När vi spelar på hemmaplan är det otroligt svårt att slå oss. Det är därför vi är så självsäkra. Med ett facit som det vi har så borde vi vara självsäkra varje gång vi spelar på hemmaplan. 

Många tror att det kommer att bli en Manchester-kamp om ligatiteln den här säsongen. 

– City är ett av lagen som gjort det riktigt bra den här säsongen men det finns många lag som har gjort det. Chelsea har också haft en fantastisk start på säsongen. Det är för tidigt att säga att titelkampen kommer att stå mellan Manchester United och Manchester City.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar