Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 feb, 2012

Drogba är Elfenbenskusten

Det är nog ganska få som kan ana hur enorm Didier Drogba är i sitt hemland Elfenbenskusten. Den numera 33-årige forwarden föddes i Abidjan den 11 mars 1978, men det var i franska Le Mens som han fick sitt genombrott. 

Efter många fina säsonger i Guingamp, Marseille och framförallt i Chelsea, och närmare ikonstatus i landslaget, är det aldrig lugn och ro när han återvänder till sina hemtrakter. 

Drogba har till och med fått en stadsdel uppkallad efter sig i utkanterna av huvudstaden Abidjan, Drogbakro Village. Alla i området håller givetvis på Chelsea och när London-klubben vunnit sina titlar under 2000-talet, många många mil bort, dukas det till fest. 

På frågan om Didier Drogba skulle kunna ställa upp i presidentvalet är svaret enkelt: 

– Vi behöver ingen omröstning för att få svaret på den frågan. Han är redan större än presidenten. Han är Elfenbenskusten, säger chauffören Kouassi Augustin till The Telegraph.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar