Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 sep, 2012

Det gör ont att se honom bära en annan tröja

Robin van Persie stod för en av de mest uppmärksammade övergångarna i sommarens transferfönster, när han lämnade Arsenal för Manchester United. Arsenals manager Arsene Wenger har varit förhållandevis tyst om affären – tills nu. I sin spalt i Eurosport skriver han öppenhjärtligt om sina känslor kring övergången.

– Robin van Persie är en sådan spelare som du sällan stöter på i ditt liv; ett undantag, han är själv definitionen av ordet. Han har allt en tränare drömmer om att ha i en enda spelare. Han är smart, klassisk, gör smarta förflyttningar, har ett grymt målsinne och är ständigt fokuserad under 90 minuter. Han har en djup kärlek till fotboll, han såg matcher hemma och analyserade precis allt. Han tillbringade åtta säsonger med mig och slutade aldrig att utvecklas. Det gör ont att se honom bära en annan tröja när han är på den här toppnivån, skriver han.

– Nu är han borta, men be inte fansen att förstå något som är oförståeligt. Inte ens jag förstår det. Men vi måste acceptera det, sådant är livet. Vi är här för att hjälpa människor att visa sina talanger. En tränare måste ha positiva influenser på sina spelares liv.

Wenger säger också att han hade föredragit att se van Persie lite längre bort, Juventus var exempelvis länge intresserade av 29-åringen.

– Jag hade föredragit att han hade tecknat ett avtal med en klubb i ett annat land, för att slippa spela mot honom flera gånger per säsong. Men RvP och Rooney har allt att spela för tillsammans. Ibland händer det att stora målskyttar inte passar ihop, men om man analyserar deras tekniska kompetens på planen så kan det fungera. Det kommer att krävas förståelse ur både en teknisk och personlig synvinkel, men om den finns och båda gör mål kommer duon att bli väldigt, väldigt stark.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1705 Artiklar