Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 nov, 2012

Det blir en stor upplevelse

I morgon gästar Arsenal Old Trafford och Manchester United, något de inte gjort sedan de blev förnedrade med tunga 8-2 i augusti 2011.

Arsenals manager Arsene Wenger hävar, trots att förlusten fortfarande svider, att hämnd inte är att tänka på.

– Hämnd? Nej. Naturligtvis finns det en känslomässig aspekt till ett sådant resultat, men jag tycker inte vi ska lägga för stor vikt vid det. Det går så dåligt antingen för att ett lag är väldigt mycket bättre än det andra, eller så blir det så av speciella omständigheter. Den dagen tror jag att resultatet blev så för speciella omständigheter, säger han enligt Telegraph.

Mötet blir än mer speciellt med tanke på att det blir första gången som Manchester Uniteds Robin van Persie, tidigare lagkapten i Arsenal, möter sitt gamla lag. Wenger hoppas däremot inte att Arsenals fans ska vara för hårda mot van Persie.

– Han spelade för oss i åtta år, och gjorde väldigt mycket för oss. Jag vill att han blir respekterad.

Nyförvärvet Santi Cazorla tror att han vet vad som kommer att krävas i morgon.

– Nyckeln till den moderna fotbollen är kontroll. Ju mer kontroll du har desto mer styr du spelet. På Old Trafford måste vi styra spelet och hålla i bollen, säger han till Arsenals officiella hemsida.

– Att vinna mot ett sådant starkt lag på deras hemmaarena gör dig starkare ur alla aspekter.

27-åringen säger att han har sett fram emot den här matchen sedan han skrev på för Arsenal i somras.

– Det är en stor arena, det är ett bra lag och det är en stor match. Det blir en fantastisk upplevelse. De har lysande spelare som Robin (van Persie), (Wayne) Rooney och många fler som är av absoluta toppklass, så det kommer att bli svårt att slå dem.

Manchester United har hittills vunnit sju av totalt nio spelade matcher den här säsongen och ligger på 21 poäng, en poäng bakom serieledande Chelsea. Arsenal har bara vunnit fyra matcher och ligger på sjätte plats med sina 15 poäng.

Matchen på Old Trafford startar klockan 13.45.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar