Det är som en cupfinal för oss

Det har diskuterats fram och tillbaka under säsongen om Tottenham är bra nog för att ta sig till Champions League. Spelare och ledare har fått prata om det vecka ut och vecka in. På söndagseftermiddagen är det äntligen dags för avgörandet. Tottenham möter Fulham på White Hart Lane. En vinst är ett måste för att laget ska nå Champions League.

– Vi får inte tänka på de andra matcherna som spelas eller någonting annat, vi får bara tänka på oss själva, säger Jermain Defoe till Spurs TV Online. 

– Det är som en cupfinal för oss på söndag. Vi vill ta oss till Champions League, det är den största tävlingen som finns.

Defoe minns tillbaka till Tottenhams tidigare säsonger i Champions League och längtar tillbaka till fotbollens finrum i Europa.

– Jag älskade allt som hade med Champions League att göra – musiken, att spela mot de bästa spelarna i världen och de bästa lagen. Det är viktigt för hela klubben att ta oss tillbaka dit, fortsatte Defoe.

– Målet i början av säsongen var att nå topp-fyra och om man tittar på vårt lag så har vi spelarna för att klara av det.

Defoes lagkamrat Luka Modric menar att det skulle vara helt rättvist om Tottenham tog sig förbi rivalerna Arsenal och upp på tredjeplatsen.

– Att komma trea skulle vara en fantastisk prestation. Vi förtjänar att komma trea med tanke på hur vi spelat under säsongen, säger Modric.