Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 jul, 2011

Det är dags för nästa steg

Southamptons enorma talang Alex Oxlade-Chamberlain har länge jagats av flera storklubbar, däribland Arsenal. Nu öppnar 17-åringen för en flytt till Premier League. 

– Jag har hört att Arsenal jagar mig och att få komma till en topp 4-klubb är det jag hoppas på. När bussen kommer måste du hoppa på den och ta till vara de möjligheter som ges. Det är inte varje dag som du får en chans som den här. Jag tror på mig själv och jag tror att jag har det som krävs för att spela i Premier League, säger talangen till The Sun. 

Southampton tackade nej till Arsenals första bud på 80 miljoner kronor och sägs vilja ha 120 miljoner för att släppa yttermittfältaren. 

– Jag snackade om min situation med managern, Nigel Adkins, och jag förklarade hur jag känner. Jag förklarade hur jag vill spela i Premier League och att jag vill ta chansen så snart den kommer. Han har varit väldigt förstående. 

– Jag har spelat i Southampton sedan jag var sju år och har njutit av varje minut. De uppfostrade mig på ett riktigt bra sätt. Fansen och managern har varit fantastiska och klubben har gjort mig till den jag är idag. Men jag känner att det är dags att ta nästa steg. Som jag ser det är Premier League plasten jag vill spela på. Du är inte på topp innan du når dit. 

– Jag skulle kunna spendera ett år till i The Championship, men jag skulle kunna drabbas av en skada och gå miste om möjligheten. Nästa år kommer kanske en annan talang och tar platsen från mig. Inte för att verka negativ eller så. 

Både Theo Walcott och Gareth Bale har gått från Southampton till Premier League och lyckats. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar