Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 maj, 2011

Den värsta säsongen i min karriär

Den brasilianska mittfältaren Denilson har en katastrofal säsong bakom sig och har i åtta månader varit överens med Arsène Wenger om att lämna Arsenal efter den här säsongen. 

– En fotbollsspelarens karriär är över väldigt snabbt och det är dags för mig att gå vidare. Det här har varit den värst säsongen i min karriär, säger en bedrövad Denilson till The Sun. 

– Jag bestämde mig för åtta månader sedan men jag har inte sagt något eftersom jag inte ville störa laget mitt under säsongen, förklarar 23-åringen. Jag har träffat Wenger och förklarat hur jag känner och han gick med på att låta mig lämna. 

– Jag vet att folk kommer att tycka att jag är galen och de har rätt. Det är en storklubb med en fantastisk organisation, en fantastisk manager och många talangfulla spelare. Men jag behöver en fräsch utmaning och jag är redo att ta risken. Jag är en fotbollsspelare och vill spela varje vecka eftersom jag vill få chansen i Brasiliens landslag. Titta bara på Lucas Leiva. Han spelar kontinuerligt och är numera i Brasiliens landslag. Det är där jag vill vara. 

På söndag reser Denilson hem till Brasilien och hoppas att han kan få en nystart i karriären, antingen i Italien eller i Spanien.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar