Den överlägset sämsta insatsen i Europa

Arsenal reste med gott självförtroende till Milano igår för den första matchen mot AC Milan i åttondelsfinalen i Champions League. Många trodde på allvar att London-klubben hade stora möjligheter att störa italienarna i deras hemmaborg. 

Så blev det inte. AC Milan var aggressivare, smartare och ville mer och kunde nöjda blicka upp på resultattavlan efter slutsignalen. Arsène Wenger var inte lika nöjd. 

– Vi var aldrig med i matchen, vi var otroligt dåliga både offensivt och defensivt. Det var chockerande att se hur vi blev besegrade överallt på planen, det var överlägset den sämsta insatsen i Europa, dundrade fransmannen på presskonferensen efter matchen.

– Vi var inte inne i matchen vid ett enda tillfälle under de 90 minuterna. Det som gjorde det ännu värre var att vi blev tvungna att jaga och öppna upp oss. De lyckades hela tiden skada oss med sina bollar över backlinjen.

Wenger ska nu försöka samla sig för att nyktert kunna analysera och gå vidare. 

– Vi blev krossade och det är svårt att analysera. Det är nästan bättre att inte prata alls nu utan analysera senare och försöka att mobilisera inför returen.

Så här var matchen >>