Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 feb, 2011

Den bästa högerbacken i hans generation

Den engelska högerbacken, Gary Neville, har tagit beslutet att sluta med fotbollen med omedelbar verkan. Efter en mycket framgångsrik karriär, med åtta ligatitlar, tre FA-cuptitlar, två Champions League-titel och 85 landskamper, är det dags för 35-åringen att tänka på refrängen. 

– Självklart är jag besviken över att mina dagar som spelare är över, men det är viktigt att vi alla inser när det är dags att sluta. Den tiden är nu för min del, säger Neville. 

– Jag har varit ett Manchester United-fan i hela mitt liv och har uppfyllt varje dröm jag haft. Jag har spelat mot de mest fantastiska fotbollslagen, spelat med några av världens bästa spelare och jag har haft tur som fått vara en del av lagets fantastiska framgångar. 

Sir Alex Ferguson kan inget annat än hylla sin adept.

– Gary var den bästa engelska högerbacken i sin generation. Han är en förebild för unga proffs; han jobbar hårt, är lojal och intelligent. hans fantastiska karriär på Old Trafford har cementerat hans plats i supportrarnas hjärtan. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar