Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 aug, 2010

De kallade mig den blåa kenyanen

Chelseas senaste tillskott i truppen, ”sommarens värvning” om man får tro Carlo Ancelotti, hoppas på att få göra sin Premier League-debut mot Stoke idag och uppfylla sin dröm.

Som 16-åring jobbade Ramires fortfarande på en byggarbetsplats om dagarna innan han pinnade iväg till sena träningar hemma i Brasilien.

– Ja, jag jobbade på en byggarbetsplats när jag var yngre för att kunna hjälpa till hemma. Det skäms jag inte för. Det gjorde mig till den person jag är idag, det gav mig den karaktär jag har nu. Genom att titta tillbaka på den tiden hjälper det mig att hålla fötterna på jorden, säger Ramires.

Hans liv förändrades när han flyttade från den lokala klubben Joinville till stora Cruzeiro där han fick smeknamnet ”den blå kenyanen”.

– Det var ett kärleksfullt namn. Jag lade ner så mycket hårt arbete på planen, slutade aldrig springa och det var därför de kallade mig kenyan.

Nu ser Ramires fram emot sin debut i Premier League och är övertygad om att hans fysiska spel kommer att komma väl till pass.

– Nu vill jag bara slänga mig in i det. Jag tycker om den delen av spelet, då jag får stå upp för mig själv. Det har varit min karaktär tidigare. Jag är en tacklare. Fysisk styrka är huvudsaken i engelsk fotboll. Jag hoppas att jag kan bygga upp min styrka till samma nivå som alla andra. Jag är en hård man och det är svårt att trycka ner mig.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar