Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 aug, 2012

Chelsea måste börja bra

På söndag möter Chelsea Wigan, ett lag som överraskade stort förra säsongen. Länge låg Wigan i botten av tabellen, men i sluttampen hände något. Trots att de mötte lag som Chelsea, Arsenal, Manchester United och Newcastle lyckades de ändå ta sig upp till en 15:e plats och säkra ytterligare ett år i Premier Leage. Bland annat vann Wigan med 4-0 mot Newcastle, 2-1 mot Arsenal på Emirates Stadium och 1-0 mot de dåvarande serieledarna Manchester United.

Det var många som trodde att Wigans manager Roberto Martinez skulle ersätta sparkade Kenny Dalglish i Liverpool, men Martinez tackade nej till erbjudandet eftersom han och Liverpools ägare hade olika värderingar om vad ett managerjobb innebar.

Chelsea står alltså inför en tuff uppgift på söndag, inte minst med tanke på att de nya spelarna med all säkerhet kommer att förändra spelstilen en aning. Frank Lampard betonar hur viktigt det är att få en bra start om man vill vara uppe och kämpa i toppen med Manchester City och Manchester United, en chans de missade tidigt förra året på grund av en dålig start med den före detta manager Andre Villas-Boas.

– Om du förlorar tidigt, som vi gjorde förra året, är chanserna borta. Varje år blir tävlingen hårdare, du ser lag där ute som har massor med pengar för att köpa spelare, Manchester City har mer än någon annan. Och Manchester United är alltid starka, så vi måste göra en bra start, säger Lampard till KickOffNigeria.com.

Och även om Chelsea vann Champions League så sent som i maj så spelar det ingen roll.

– Vi hade en bra period då, men man får inte ta någonting för givet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar