Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 jul, 2012

Chelsea gav 60 miljoner bara till agenten

Chelsea spände sina ekomiska muskler rejält tidigare i somras när de i konkurrens med flera andra storklubbar lyckades skriva kontrakt med den så eftertraktade belgaren Eden Hazard. 

Men Roman Abramovich var tvungen att gräva djupt i fickorna för att hosta upp de 340 miljoner kronor som Lille krävde. Alldeles för dyrt menar Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson som länge var med i jakten på ytterforwarden. 

– Det finns en gräns för vad man skulle tycka är en bra värvning av Manchester United, säger Ferguson. Jag ser hur vissa spelare värderas, Hazard är ett exempel. För mig var det mycket pengar. Han är en bra spelare men 340 miljoner kronor?

– Det som verkar hända nu är att allt blir mer och mer galet, inte bara övergångssummorna utan också lönerna och agenternas arvoden. När det handlar om Hazard så betalade Chelsea 60 miljoner kronor bara till agenten. 

United var länge intresserade av landslagsmannen men fick till slut ge sig. 

– Jag avundas inte klubbarna och de här affärerna alls. Vi satte ett värde på Hazard vilket hamnade långt under det vi pratar om nu. Om det inte fungerar så oroar vi oss inte speciellt mycket. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar