Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 15 maj, 2012

Chelsea får inte underskattas

Bayern Münchens förra kapten höjer ett varningens finger för Chelsea inför finalen på Allianz Arena på lördag. Trots att London-klubben inte presterat på topp den här säsongen så blir det en rejäl värdemätare för favoriten Bayern. 

Inte minst efter Bayerns ordentliga bottennapp i cupfinalen mot Borussia Dortmund förra helgen – förlust med 2-5. 

– Chelsea är också skadeskjutna. De har inte haft någon bra säsong och förlorade också en Champions League-final på ett smärtsamt sätt (straffar mot United 2008). Det smärtar verkligen och liknar vår förlust från 1999, säger Kahn till Bild.

– Det är en fara att tro att Chelsea är ett medelmåttigt lag. Men Bayern kommer inte att vara så dumma att de tar motståndet lättvindigt.  

Nu handlar det för Bayern om att lägga cupfinalen till handlingarna och fokusera fullt på Champions League-finalen. 

– De måste trycka på delete-knappen och fokusera på vad de kan uppnå nu och det är att vinna Champions League. Vissa spelare vinner aldrig den här titeln.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar