Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 jun, 2011

Chelsea behöver en playmaker

Chelsea nådde inte hela vägen fram varken i ligan, cupen eller i Champions League förra säsonger. Tränare Carlo Ancelotti skyllde en del av misslyckandet på skador innan han sparkades efter den sista omgången. 

Ikonen Marcel Desaiily, med många framgångsrika säsonger i Chelsea, tror att klubben misslyckades av andra skäl.

– Chelsea behöver en playmaker, förklarar fransmannen till Goal.com. 

– Vi behöver en spelare som kan spela mellan anfallarna och mittfältarna för att lätta bördan för Essien och Lampard. Någon som kan ta matchen i egna händer, som Kaká eller Wesley Sneijder. 

Desailly tror också att London-klubben saknar den mentala styrka som exempelvis Sir Alex Ferguson har i Manchester United

– Chelsea behöver kontinuitet i deras prestationer under hela året. När du jämför dem med Manchester United på sättet de handlar under press så blir United aldrig lama eller galna. De fortsätter att jobba väldigt hårt och de presterar varje gång. Så fort Chelsea förlorar två eller tre matcher så har de problem. 

– Jag är glad över att de jobbar internt för att omstrukturera klubben. De är en storklubb och de måste säkerställa att alla kan hantera pressen trots att de förlorar två eller tre matcher. Ferguson är otroligt stark och det är det vi ser fram emot, att ha en erfaren manager. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1677 Artiklar