Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 mar, 2012

Bara början för mig i Manchester City

Sergio Agüero gick idag ut och klargjorde hur ha ser på sin framtid i England. Rykten har placerat honom i Real Madrid och både Diego Maradona och Lionel Messi har uttryckt sina förhoppningar om att Agüero ska återvända till Spanien. 

Men för Agüero – som kom till England från Atlético Madrid för 350 miljoner kronor förra sommar – är det här bara början i Manchester City

– När jag gjorde två mål i min debut för Manchester City skrev jag ”Det här är början på något stort”. Jag skrev det för att jag alltid försöker att uppnå något stort. Jag känner fortfarande likadant. Jag tror att det här bara är början för mig i City, säger Agüero

– Om ni hade sagt till mig innan jag kom att jag skulle spela så här så hade jag aldrig trott er även om jag alltid haft bra självförtroende. Men med så mycket nytt – nytt land, ny klubb, ny liga, nya lagkamrater och nytt språk så trodde jag att det skulle ta längre tid att anpassa sig. 

Agüero medger att det var precis rätt tillfälle för honom att flytta till England. Han behövde en förändring och ville växa upp som fotbollsspelare. 

– Manchester City var en seriös klubb med ett stort projekt. Det var ett fantastiskt lag med fantastiska spelare. Det var lätt för mig att anpassa mig till klubben.

Vill du bli Sportals Manchester City-bloggare? Meja oss på redaktionen!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar