Bara början för mig i Manchester City

Sergio Agüero gick idag ut och klargjorde hur ha ser på sin framtid i England. Rykten har placerat honom i Real Madrid och både Diego Maradona och Lionel Messi har uttryckt sina förhoppningar om att Agüero ska återvända till Spanien. 

Men för Agüero – som kom till England från Atlético Madrid för 350 miljoner kronor förra sommar – är det här bara början i Manchester City

– När jag gjorde två mål i min debut för Manchester City skrev jag ”Det här är början på något stort”. Jag skrev det för att jag alltid försöker att uppnå något stort. Jag känner fortfarande likadant. Jag tror att det här bara är början för mig i City, säger Agüero

– Om ni hade sagt till mig innan jag kom att jag skulle spela så här så hade jag aldrig trott er även om jag alltid haft bra självförtroende. Men med så mycket nytt – nytt land, ny klubb, ny liga, nya lagkamrater och nytt språk så trodde jag att det skulle ta längre tid att anpassa sig. 

Agüero medger att det var precis rätt tillfälle för honom att flytta till England. Han behövde en förändring och ville växa upp som fotbollsspelare. 

– Manchester City var en seriös klubb med ett stort projekt. Det var ett fantastiskt lag med fantastiska spelare. Det var lätt för mig att anpassa mig till klubben.

Vill du bli Sportals Manchester City-bloggare? Meja oss på redaktionen!