Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 6 sep, 2011

Arteta är Arsenals nya ryggrad

Arsenal-legenden Ray Parlour tror att värvningen av Mikel Arteta kan bli viktigare än vad många tror. Den forne stormittfälaren tror att spanjoren kan bli precis den injektion som behövs nu när Samir Nasri och Cesc Fàbregas försvunnit. 

– Laget behövde en ny ryggrad. Laget behövde också erfarenhet och det har det fått nu, säger Parlour till France Football.

– Den stora affären är Arteta som kommer att bidra md otroligt mycket på mittfältet. Det var det som unga killar som Wilshere och Ramsey behövde. Det var nödvändigt efter Nasris och Fàbregas flytt. 

Parlour passar samtidigt på att försvara Wenger.

– Fansen är frustrerade. Att släppa in åtta mål mot Manchester United är bara att skaka av sig. Jag jobbade med Wenger under åtta år, han är en fantastisk tränare. Jag undrar om folk förstår vad han har gjort i Arsenal. Jag är hans största supporter.

– Folk får det att se ut som att det är lätt att vinna titlar i England. Tidigare tampades vi bara med Manchester United. Idag finns Manchester City, Tottenham, Liverpool och Chelsea..

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar