Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 1 nov, 2011

Är i min bästa form någonsin

Den franska landslagsbacken Laurent Koscielny har varit en klart bidragande orsak till att Arsenal den senaste tiden kunnat vända sin form. 

Laget har gått ifrån ifrågasatt och krisstämplat till ett av Englands formstarkaste på bara några veckor. Och Koscielny njuter av den nyvunna formen. 

– Jag känner att jag är i min bästa form någonsin. Jag har blivir mycket bättre. Jag fortsätter att jobba med grunderna, kontrollen och passningarna, säger 26-åringen till klubbens hemsida. 

– Jag är mer rigorös i mitt spel. Jag drar på mig färre frisparkar och får färre varningar än tidigare, jag behövde tid på mig att anpassa mig till England. Jag klarar också av att på ett bättre sätt ta hand om pressen som kommer med att spela för en storklubb. Och jag vet att jag kan bli ännu bättre. 

I helgen vann hans Arsenal mot Chelsea på Stamford Bridge med 5-3. 

– Matchen mot Chelsea var en av de bästa i karriären, tillsammans med segern mot Barcelona hemma förra säsongen. Det är en helt ny känsla i laget. Vi kämpar alla för varandra och står enade. Alla försvararar tillsammans och det gör det betydligt lättare. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar