Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 22 jan, 2011

Alla kan slå alla i Premier League

Arsenal jakt på Manchesterlagen fortsätter. Under lördagen gästas Arsene Wengers lag av Robrto Martinez Wigan – ett lag som tidigare under säsongen gäckat Londonlaget.

Sist lagen möttes lyckades Wigan genom ett sent 2-2-mål spela oavgjort mot Arsenal. De två poängen Wengers lag tappade då hade faktiskt inneburit serieledning i nuläget – på lördag vill fransmannen inte se en upprepning.

– Sedan tidigt på säsongen har vi lärt oss att det inte går att ta lätt på vissa matcher, alla kan slå alla i den här ligan, säger Wenger inför matchen mot Wigan.

Arsenal är två poäng efter serieledande Manchester United och även om Sir Alex Fergusons lag är favorit till att ta hem ligatiteln tror Wenger på sitt lag.

– Om du tittar på tabellen så är vi i en bra position. Vi har 16 matcher kvar, nio hemma och sju borta. Vi vet att vår hemmaform kommer avgöra vår säsong och det är därför vi vill ha tre poäng mot Wigan.

I Arsenal saknas Abou Diaby, Lukasz Fabianski, Manuel Almunia Sebastian Squillaci, Thomas Vermaelen och Emmanuel Frimpon. Marouane Chamakh och Denilson är tillbaka efter skada.

I Wigan saknasTom Cleverley, Victor Moses och James McCarthy som alla är skadade.

         
           
         
           
           
           
           
           
         

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar