Sverige har uppnått SOKs mål för OS-medaljer

Inför varje OS så sätter den svenska olympiska kommitén (SOK) upp ett medaljmål. Inför OS i Tokyo 2021 så har man lagt ribban på minst 8 medaljer. Det är i och med Sveriges damlandslag i fotboll man nu sätter in den den åttonde medaljen för Sveriges trupp.

I början av OS såg det ganska mörkt ut för svensk del. Samtidigt som vi såg alla andra länder springa ifrån oss i medaljligan – så saknades länge en medalj. Det dröjde fram tills den 31 juli innan Sveriges första medaljer delades ut. Då till Daniel Ståhl och Simon Pettersson som kastade hem guld och silver i diskus.

Sedan dess har det blivit många fler medaljer. Både oväntade och väntande. Bland de mest väntade är både Sarah Sjöström och Armand Duplantis. Mer överraskande är Simon Pettersson och Josefin Olsson.

Fler medaljer att vänta?

Finns det mer att klämma ur den svenska OS-truppen inför de avslutande dagarna i Tokyo? Kanske. Handbollsdamerna ser väldigt starka ut och är framme vid en semifinal. Lyckas man med uppgiften att slå Frankrike så är ytterligare en medalj inkasserad. Annars väntar en bronsmatch för Sverige.

Är det något vi inte har tagit i detta OS 2021 så är det just ett brons. Om vi på Sportal får gissa så är det troligast ett brons vi kommer att få se.

I övrigt så finns det inte så många stora medaljchanser kvar. Därför är det troligt att det blir just 9 medaljer som Sverige tar med sig från OS 2021 i Tokyo. Det finns det ingen som kan vara missnöjd med. Inte minst med tanke på starten av detta Olympiska Spel.

  • Final: Sverige – Kanada (fotboll, damer). Kl. 04.00, 6/8

Om du vill se Sverige – Kanada stream från OS 2021 kan du läsa mer via länken. Vi har även laddat upp inför matchen genom att klura ut ett speltips med odds inför Sverige – Kanada.

  • Semi-final: Sverige – Frankrike (damer, handboll). Kl. 10:00, 6/8

Mindre medaljer än i Rio

Trots att medaljskörden med all sannolikhet kommer bli mindre än i Rio 2016 – så är det ett bra svenskt mästerskap. Under OS i Rio tog Sverige flera oväntande medaljer. Det regnade in medaljer i t.ex. moutainbike, skytte, och brottning. Denna typ av medaljer har det inte lyckats med speciellt.

Sveriges medaljer under OS i Rio 2016 (totalt 11 st):

Guld: Rolf Göran Bengtsson, Hästhoppning – Sarah Sjöström, Simning

Silver: Abeba Aregawi, Friidrott 1500m- Elin Johansson, Taekwondo – Emma Samuelsson, Fäktning – Petter Menning, kanot – Sarah Sjöström, Simning – Sofia Mattsson, Brottning

Brons: Emma Johansson, cykel linjelopp – Martin Pacek, Judo

Istället för oväntande medaljer så har Sverige skapat ett favoritskap i flera OS-grenar. Armand Duplantis har ett stadigt grepp om stavhoppningsvärlden. Daniel Ståhl och Simon Pettersson har ljus framtid att dominera i diskusringen. Sveriges damlandslag i fotboll börjar hitta tillbaka till gulddagarna. Det ser ljus ut inför kommande OS med flera ”säkra” medaljer.

 

Mer nyheter

Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Sänd kvartsfinal mellan Sverige - Kanada stream eller TV. Vi visar dig gratis vart du kan streama matcher i hockey VM 2022 online eller via TV kanal.
25 maj, 2022 | Jimmie Nyman
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]