Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 24 okt, 2017

Sverige blir farliga till OS 2018

Det är ungefär 3,5 månad kvar till vinter OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea. Uppladdningen har redan börjat på flera håll.

Redan börjar man förutspå vilka som blir våra svenska medaljchanser, och kollar hur konkurrrensen står sig inför alla grenar som ska avgöras.

Här kommer vi att kolla till läget inför vinter OS 2018 just nu, för att se vad som ser positivt, eller negativt ut.

guldmedalj i vinter os

Medaljkandidater

Som vanligt när det kommer till vinter OS så har Sverige flera vassa vapen. Några av de sporter eller grenar som Sverige anses vara favoriter till kommer vi ge dig här nedanför.

Falla fruktar Stina Nilsson

Den stora skidstjärnan från Norge – Maiken Carspersen Falla har tidigare blivit belönad som världsmästare i sprint.

Enligt Falla själv så är hon inte solklar favorit, utan kastar ljus på vår svenska skidspriter Stina Nilsson.

”Kom ihåg att jag bara vann över Stina Nilsson två gånger förra året. Jag frukar att hon blir svårslagen att slå i OS”.

Det sa den norska skidspriterskan i en intervju med TT.

Sandra Näslund förlorar stor konkurrent

Man ska aldrig glädja sig över skador som inträffar stora idrottare, men att Marielle Thompson från Kanada kommer att missa OS 2018 är något som inte missgynnar Sandra Näslund.

Världsettan i Skicross, Marielle Thompson kommer nämligen inte kunna medverka i OS 2018 efter att hon dragit på sig en knäskada. Hon kommer därför att missa större delarna av denna säsong, inklusive vinter OS i Pyeongchang.

Två hockeylag med chans på medalj

Det kanske inte kommer som någon större överraskning att Sverige står som favoriter att ta medalj inom ishockey. Då både när det gäller dam-, och herrsidan.

Tre Kronor har säkerligen planer att åka till OS med guld i fokus. Något annat skulle vara konstigt.

Även damkronorna har goda chanser att ta medalj enligt experter. De coachas just nu av Leif Boork som har höga förhoppningar för damlandslaget i OS.

Lag Edin i Curling

Även när vi kollar till curligen så hittar vi svenska hopp till medaljer. Lag Edin tog brons förra gången när vinter OS anordnas i Sotji. Självklart har laget mersmak efter bronsmedaljen och går nu för en medalj av ädlare metall.

Även när det kommer till mixeddubbel så har Sverige bra chanser till ytterligare en medalj. Här hittar vi Anette Norberg som slog genom stort när hon tidigare har plockat hem en guldmedalj för Sverige.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar