Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 24 okt, 2017

Biljetter till Pyoengchang – Säljs inte som smör

Det är ett tag kvar tills att vinter OS 2018 ska invigas. Det har sedan länge varit ett hypat event som det spås locka många människor till Sydkorea och Pyeongchang.

Frågan är om det verkar bli som arrangörerna har tänkt sig. Just nu har inte biljetterna till vinter OS 2018 inte sålts som förväntat, utan man hade förväntat sig ett högre tryck. Detta är dock inget som verkar oroa arrangörerna i Sydkorea, ännu.

Just nu är inte ens hälften av de släppta biljetterna sålda. Allra lägst tryck verkar det vara på de biljetter som finns för längdskidåkning och skidskytte som ingår i tävlingsprogrammet för vinter OS 2018.

stydkorea os

Biljettförsäljningen hittills

Ungefär 100 dagar återstår innan invigningen av vinter OS 2018 i Sydkorea. Den traditionsenliga OS-elden har redan börjat sin resa, och hela Sydkorea förbereder sig på vad som komma skall.

Däremot är inte biljettförsäljning inte lika het som man räknat med.

När man säljer biljetter till OS så delar man upp biljetterna i två olika grupper. En bunt biljetter till nationella publiken, och den andra bunten till den internationella publiken.

Just nu ser biljettförsäljningen ut på följande vis:

  • Nationella biljetter: Ca 30 % sålda just nu
  • Internationella biljetter: Ca 50 % sålda just nu

Att biljetterna inte riktgit har sålts i den takt som förväntades verkar inte oroa OS-chefen Lee Hee-Beom.

”Vi kommer att ha fyllda arenor. Koreaner tar sena beslut.”

Det svarade OS-chefen när TT undersökde hur Sydkorea ser på biljettappet.

Det verkar i nuläget som de flesta europeér kommer att följa vinter OS 2018 via stream & på TV.

kim jong un om vinter os 2018

Nordkorea kan påverka försäljningen

Det finns lite gissningar till varför OS-biljetterna är svårare att sälja än vanligt till Pyoengchang.

En teori är att en del fruktar den konflikt som Sydkorea har med Nordkorea. Spänningarna vid gränsen mellan dessa två länder har flera gånger varit världsnyheter. Läget verkar idag blivit lugnare, men ännu finns det en risk att ilska blossar upp.

Nordkorea är en stat som länge varit svår att beräkna. Hot har självklart utryckts av Kim Jong Un tidigare mot Sydkorea, men dessa har främst varit tomma.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1235 Artiklar