Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 jul, 2014

VM-skyttekungen till Real Madrid

Sommarens transferbomb är här. Colombianen blev vinnare av VM:s skytteliga för bara några veckor sedan, nu har James Rodriguez genomgått en läkarundersökning med Real Madrid och bekräftas som nyförvärv i storklubben. 23-åringen landade i Madrid tidigare i veckan och klarade läkarundersökningen idag. Han har skrivit på ett sexårskontrakt.

-Spelaren kommer att presenteras i dag, tisdag, 20.00 på Santiago Bernabeu, skriver Real på sin hemsida.

Betalar en hög summa

James Rodriguez beräknas kosta runt 750 miljoner kronor som Real Madrid betalar till Monaco. Mittfältaren gick redan förra sommaren från portugisiska Porto till den franska klubben för stora pengar, runt 400 miljoner kronor. Möjligtvis är kontraktet saftigare då han kommer att tjäna cirka 60 miljoner kronor per säsong.

Spelaren gjorde nio mål på 34 matcher förra säsongen i Ligue 1, men det var i VM som han verkligen visade vad han besitter. Han stod för sex fullträffar under slutspelet, däribland volleyskottet mot Uruguay som utsågs till VM:s vackraste mål. Återstår att se om han förgyller fotbollsvardagen för Madridlagets fans med samma kvalité.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1397 Artiklar